İstanbul Kültürel Miras Dijital Kütüphanesi
HAKKINDA

DİJİTALKÜTÜPİST PROJESİ HAKKINDA

İstanbul Kültürel Miras Dijital Kütüphanesi (DijitalKütüpİST) Platformu, İstanbul Üniversitesi tarafından hazırlanmış ve İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmiş olan YEP-051 Kodlu proje kapsamında hayata geçirilmiştir. Proje İstanbul Üniversitesi liderliğinde ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, İbn Haldun Üniversitesi ve İstinye Üniversitesi ortaklığında yürütülmektedir.

İstanbul Kütüphanelerinde bulunan kültürel miras koleksiyonlarını bir araya getirmeyi ve açık erişimli olarak kullanıcılara sunmayı amaçlayan DijitalKütüpİST Platformu ülkemiz ile ilgili yapılacak her türlü bilimsel ve kültürel araştırma için ilk başvurulacak dijital platformlardan biri olmayı ve böylece İstanbul’un bilgi odaklı kalkınmasına katkı sunmayı hedeflemektedir.

DijitalKütüpİST Platformu bilimsel çalışma ve araştırma dünyasına sunacağı katkıların yanı sıra meslek çalışanları için oluşturacağı yeni işbirliği imkânları ile Bilgi ve Belge Yönetimi alanına da bilimsel ve kültürel destek sağlayacaktır.
DijitalKütüpİST Platformu nihai olarak, İstanbul başta olmak üzere ülkemizde bulunan ve dijital kültürel miras koleksiyonlarına sahip olan tüm kütüphane, arşiv ve benzeri bilgi merkezleri ile işbirlikleri gerçekleştirmeyi ve platformu genişletmeyi hedeflemektedir. Platform ile ilgili işbirliği çalışmaları ve konu ile ilgili diğer sorularınız için dijitalkutupist@istanbul.edu.tr adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

PROJE EKİBİ

Proje Sahibi:

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü

Proje Koordinatörü:

Doç. Dr. Pervin BEZİRCİ

Proje Koordinatör Yardımcıları

Öğretim Görevlisi Selçuk SÜZMETAŞ

Öğretim Görevlisi Selçuk AYDIN

Kütüphaneci Burak HEKİM

Mali İşler Sorumlusu:

Emrah TÜYLÜ

TTO İdari Koordinasyon Sorumlusu: