İstanbul Kültürel Miras Dijital Kütüphanesi
KOLEKSİYONLAR

İU NADİR ESERLER KÜTÜPHANESİ İBN'ÜL EMİN MAHMUT KEMAL İNAL KOLEKSİYONU

İbn’ül Emin Mahmud Kemal İnal koleksiyonu;

İbn’ül Emin Mahmud Kemal İnal 1949 yılında -ölümünden sonra alınması şartıyla- kütüphanesini Üniversiteye bağışladığına dair noter senedi imzaladı. 1953’de ölüme bağlı olma kaydını da kaldırarak bu değerli koleksiyonun sağlığında Üniversiteye mal olmasını sağladı. Konağına ait müzelik eşyayı da bağışladı. İbn’ül Emin Mahmud Kemal İnal koleksiyonu kapsamında; yazma, süreli yayın, gazete, Türkçe ve Osmanlıca matbu kitaplar, fotoğraf albümü, hat ve levhalar, mobilya ve müzelik eşyalar olmak üzere toplam 3803 eser bulunmaktadır.

TÜM KOLEKSİYON BİLGİSİ İÇİN BKZ. Bezirci, Pervin (2020).

Bezirci, Pervin (2020). Geçmişten geleceğe açılan kapı: İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi

2012-2020, İstanbul: Hiperyayın, 334 s.: fotoğ., şkl., tbl.; 21 cm. — (Hiperyayın; 550).

Erişim için tıklayınız.