İstanbul Kültürel Miras Dijital Kütüphanesi
KOLEKSİYONLAR

FSMVÜ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi olarak kütüphane koleksiyonlarımızda bulunan ve kültürel miras ürünü sayılabilecek nadir eserlerimizin tespiti yapılmış ve uygun gördüğümüz 50 adet nadir eserimiz dijitalleştirme sürecine dahil edilerek projemize katkı sağlanmıştır.

Projeye dahil olan koleksiyonumuz kütüphanemize farklı bağışçılardan gelen eserlerimizden oluşmaktadır. Projede yer alan 50 eserimizin tamamı matbu olmak üzere Osmanlıca, Arapça ve Fransızca dillerinde metin ve ağırlıklı olarak coğrafya, hukuk, tarih ve sosyal bilimler konu başlıklarını içermektedir. Yayın tarihleri 19. ve 20. yüzyılı kapsamaktadır.

Projeyle, araştırmacılar, akademisyenler ve öğrenciler ile meslek profesyonelleri için kültürel miras dijital kaynaklarına açık ve hızlı erişim imkânı sağlanması amaçlanmıştır. Dileğimiz, paydaş üniversitelerin artması ile İstanbul Kültürel Miras Dijital Kütüphanemizin gün geçtikçe gelişmesi ve gelecek nesiller boyunca yaşamasıdır.