İstanbul Kültürel Miras Dijital Kütüphanesi
KOLEKSİYONLAR

İBN HALDUN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ

İbn Haldun Üniversitesi Kütüphanesi; Osmanlı Tarihi, Edebiyat ve Din konularında yaklaşık 992 adet nadir esere ev sahipliği yapmaktadır. Bu eserlerin büyük bir çoğunluğu Prof. Dr. Raşit Küçük hocanın bağışlarından oluşmaktadır.

Nadir Eserler Koleksiyonunda yer alan kitaplar günümüz Türkçesi dışında Osmanlı Türkçesi, İngilizce, Fransızca, Latince, Arapça ve Farsça dillerinde yazılmışlardır. Koleksiyonun en eski ve değerli el yazması eseri Şeyhülislam Ebussuud Efendinin Kuran-ı Kerim Tefsiri: İrşâdul-Aklis-Selîm ilâ Mezâyal-Kitâbil-Kerîm, Hicri 986 (1578) yılında istinsah edilmiştir. Özellikle tarihsel araştırma yapan araştırmacılar için yüksek derecede önem taşıyan bu kitaplar kütüphanemizin birinci katında bulunan nadir eserler odasında kapalı raf sistemine göre hizmete sunulmaktadır.